Ako ste u potrazi za dobrim prirodnim pčelinjim medom, dozvolite nam da vam predstavimo put nektara od cveta do tegli Vladisavljević pčelarstva, uz zalaganje naših vrednih pčela i pčelara. Ukoliko vam je lekovitost pčelinjih proizvoda važna za vaše zdravlje, a istovremeno želite pouzdane proizvode i podatke, smatramo da će vam informacije koje slede biti od koristi.

Iz ljubavi prema pčelama, ali i iz ljubavi prema našim cenjenim potrošačima, angažovano radimo u pčelarstvu, naročito oko najvažnijeg – izborom najčistije prirode kao pčelinjeg staništa za sakupljanje nektara. Brižnim planiranjem, u toku medonosne sezone, omogućujemo našim pčelama sakupljanje nektara u najčistijoj prirodi bagremovih, lipovih i drugih šuma i livada, kao i na organskim plantažama uljane repice i suncokreta firme Global Seed iz Čuruga i Gospođinaca.

Potpomognuti višedecenijskim iskustvom, dajemo sve od sebe da na tržište plasiramo maksimalno kompletan med kao proizvod bez imalo gubitaka prirodnih enzima, vitalnih sastojaka ukusa meda. Veoma važna karika u ovom procesu je i prirodni proces sazrevanja meda, primenom iskustava starih majsora pčelarstva. Takođe, samostalno sakupljamo lekovito bilje u prirodi i dajemo pčelama u prirodnim čajevima, koji uspešno pospešuju njihovo zdravlje, što Vladisvljević pčelarstvo smatra osnovnim preduslovom proizvodnje zdravih pčelinjih proizvoda.

Vladisavljević pčelarstvo, svojom paletom meda, učinilo je medene ukuse prirode lako dostupnim. Naše ime je neodvojivo vezano za ukuse prirodnog pčelinjeg meda našeg kraja i cele opštine Žabalj.

Vladisavljević pčelarstvo uspešno razvija regionalnu mrežu svojih zadovoljnih potrošača u Gospođincima, Žablju, Temerinu i Novom Sadu, gde po porudžbini isporučuje svoje pčelinje proizvode.

Pčelar Branko Vladisavljević je od ranog detinjstva pokazao interesovanje za pčelarenje, pa je još šezdesetih godina prošlog veka od iskusne pčelarke iz Gospođinaca, gospođe Majkice Zelić, dobio osnove pčelarskog znanja. Već 1978. godine Vladisavljević pčelinjak je sa dvanaestak pčelinjih društava i kvalitetnim medom zadobio određeni broj redovnih potrošača meda u Gospođincima. S razlogom, zato, godinu 1978-u smatramo godinom osnivanja Vladisavljević pčelarstva. Branko Vladisavljević (1952) i njegovi sinovi Milan Vladisavljević (1974) i Mirko Vladisavljević (1974) su udruženim snagama već 1995 godine uvećali broj pčelinjih društava na četrdesetak. Od tada pčelinjak je progresivno rastao i dostigao broj od oko dve stotine košnica. Vladisavljević pčelarstvo je registrovano pčelarsko gazdinstvo, u sastavu našeg poljoprivrednog gazdinstva i predstavlja vašeg pouzdanog poslovnog partnera.

Vladisavljević pčelarstvo posebno naglašava ličnu posvećenost poslu, kao i posvećenost očuvanju prirode, flore i faune, u svakom trenutku boravka u njoj sa pčelama. Ovo proizilazi iz lične edukacije, etike i duhovnosti svih nas koji smo na bilo koji način deo Vladisavljević pčelarstva. Vladisavljević pčelarstvo se zato zalaže za kontinuirano i redovno informisanje svog kadra putem pčelarskih časopisa i druge pčelarske literature, kao i putem predavanja na Novosadskom univerzitetu, što doprinosi razumevanju pčelinje problematike i potreba.

Vladisavljević pčelarstvo u izboru pčele kao osnove pčelinjaka, se fokusira na domaću medonosnu pčelu. Ova pčela je mešavina Banatske i Slovenačke Kranjske pčele. U cilju poboljšanja zdravlja, produktivnosti i otpornosti pčela na bolesti, Vladisavljević pčelarstvo redovno osvežava svoja pčelinja društva novim maticama. Iz istog razloga Vladisavljević pčelarstvo je razvilo i vlastitu proizvodnju rojeva i pčelinjih društava.

Vladisavljević pčelarstvo se opredelilo za “AŽ – Grom” sistem košnica kontejnerskog tipa koje su, kamionom, brzo i lako prenosive uz najminimalnije uznemiravanje pčela.

Medonosna sezona za Vladisavljević pčelarstvo teče po unapred planiranoj strategiji selidbe pčela, tako da pčele gotovo uvek sakupljaju nektar u pažljivo biranoj najčistijoj prirodi, na brižno planiranim lokacijama. Ne cvetaju svake godine u proleće i leto iste biljne kulture jednako dugo, što ponekad utiče na umanjen rod određene vrste meda. U toku medonosne sezone pojavljuju se vremenske praznine kada cvet ne medi ili ne medi dovoljno. Za Vladisavljević pčelarstvo su upravo ovi periodi pravo vreme za sakupljanje polena, cvetnog praha, koji pčele nalepe na svoje nožice u obliku grudvica i unose u košnicu. Glavna sezona sakupljanja polena je u proleće u neposrednoj okolini našeg sela, Gospođinci, kao i u jednom delu našeg Rezervata prirode „Jegrička“.

Lepo je od vas da ste ovde, i da ćete ponovo navratiti, jer će se ova internet stranica u toku vremena postepeno menjati. Kao što se priroda postepeno menja tako se i pčelarenje godinu za godinom menja i usavršava.