Ako ste u potrazi za prirodnim pčelinjim medom, dozvolite nam da vam predstavimo put nektara od cveta do tegli Vladisavljević pčelarstva, uz zalaganje naših vrednih pčela i pčelara. Ukoliko vam je lekovitost pčelinjih proizvoda važna za vaše zdravlje, a istovremeno želite pouzdane proizvode, smatramo da će vam informacije koje slede biti od koristi.

Iz ljubavi prema pčelama, ali i iz ljubavi prema našim cenjenim potrošačima, angažovano radimo u pčelarstvu, naročito oko najvažnijeg – izbora najčistije prirode kao pčelinjeg staništa za sakupljanje nektara. Brižnim planiranjem u toku medonosne sezone, omogućavamo našim pčelama sakupljanje nektara u najčistijoj prirodi bagremovih, lipovih i drugih šuma i livada, kao i na organskim plantažama uljane repice i suncokreta firme Global Seed iz Čuruga i Gospođinaca.

Potpomognuti višedecenijskim iskustvom, dajemo sve od sebe da na tržište plasiramo potpuno prirodan med, koji kao takav u sebi sadrži prirodne enzime i vitalne sastojke, koji upotpunjuju ukus meda. Takođe, samostalno sakupljamo lekovito bilje u prirodi i dajemo pčelama u prirodnim čajevima, koji uspešno pospešuju njihovo zdravlje, što Vladisvljević pčelarstvo smatra osnovnim preduslovom proizvodnje zdravih pčelinjih proizvoda.

 

Pčelar Branko Vladisavljević je od ranog detinjstva pokazao interesovanje za pčelarenje, pa je još šezdesetih godina prošlog veka od iskusne pčelarke iz Gospođinaca, gospođe Majkice Zelić, dobio osnove pčelarskog znanja. Već 1978. godine, Vladisavljević pčelarstvo je sa dvanaestak pčelinjih društava i kvalitetnim medom zadobilo određeni broj redovnih potrošača meda u Gospođincima. Sa razlogom, zato, godinu 1978-u smatramo godinom osnivanja Vladisavljević pčelarstva. Branko Vladisavljević (1952) i njegovi sinovi Milan (1974) i Mirko (1974) su udruženim snagama već 1995. godine uvećali broj pčelinjih društava na četrdesetak. Od tada je pčelarstvo progresivno raslo i dostiglo broj od oko dve stotne pedeset pčelinjih društava (košnica).

U cilju poboljšanja zdravlja, produktivnosti i otpornosti pčela na bolesti, Vladisavljević pčelarstvo redovno osvežava svoja pčelinja društva novim maticama. Iz istog razloga Vladisavljević pčelarstvo je razvilo i vlastitu proizvodnju rojeva i pčelinjih društava.

Vladisavljević pčelarstvo se opredelilo za “AŽ – Grom” sistem košnica kontejnerskog tipa, koje su kamionom, brzo i lako prenosive uz najminimalnije uznemiravanje pčela.

Medonosna sezona za Vladisavljević pčelarstvo teče po unapred planiranoj strategiji selidbe pčela, tako da pčele gotovo uvek sakupljaju nektar u pažljivo biranoj najčistijoj prirodi, na brižno planiranim lokacijama. Ne cvetaju svake godine u proleće i leto iste biljne kulture jednako dugo, što ponekad utiče na umanjen rod određene vrste meda. U toku medonosne sezone pojavljuju se vremenske praznine kada cvet ne medi ili ne medi dovoljno. Za Vladisavljević pčelarstvo su upravo ovi periodi pravo vreme za sakupljanje polena, cvetnog praha, koji pčele nalepe na svoje nožice u obliku grudvica i unose u košnicu. Glavna sezona sakupljanja polena je u proleće u neposrednoj okolini našeg sela, Gospođinci, kao i u jednom delu našeg Rezervata prirode „Jegrička“.

Lepo je od vas da ste ovde, i da ćete ponovo navratiti, jer će se ova internet stranica u toku vremena postepeno menjati. Kao što se priroda postepeno menja, tako se i pčelarenje godinu za godinom menja i usavršava.